Om oss

Hem / Om oss

Om oss

En stabil och trygg partner

2023 firade familjeföretaget Wixners 70 år. Fyra generationer Wixner har under dne tiden tillsammans med skickliga medarbetare arbetat utmed Norrbottenskusten, i Västerbotten och i Norrbottens inland som en trygg partner för att förse våra kunder med högkvalitativa plåtarbeten, ventilation och numera även elinstallationer. Nu siktar vi mot en femte generation!

Under årens lopp har verksamheten ständigt utvecklats och idag gör vi det mesta inom plåtarbeten och ventilation, alltid med hantverket som en stabil grund. Vår breda kompetens gör att vi kan leverera flexibla lösningar för en bättre och fräschare inomhusmiljö, byggnadsplåt och elinstallationer. Att vi även erbjuder service är en självklarhet. 

TIMELINE

Vår historia

#
$
1953

Början

Eskil Wixner, född 1911, jobbade som 16-åring som åkardräng. När han var 17 år började han som plåtslagrlärling hos Adolf Lindgren. År 1953 startade han eget plåtslageri som då låg i centrala Piteå.

1966

Flytten

1966 flyttade man som första företag till Öhns industriområde i Öjebyn. Företagets profil var i starten byggnadsplåt. Det var många som ifrågasatte flytten, men efter att Wixners kommit till Öhn fortsatte industriområdet att växa.

1970

Ventilation

I mitten av 1970-talet började Wixners arbeta med ventilationssystem. 

1991

OVK

Krav på OVK, obligatorisk ventilationskontroll, infördes. Wixners utför OVK-besiktningar i alla typer av byggnader.

2022

Elinstallationer

Wixners började utföra elinstallationer.

Idag

Fortsatt arbete

Idag arbetar Wixners med det mesta inom plåtarbeten, och kompetensen inom företaget möjliggör tillverkning i både serie och enstyck. Våra tjänster omfattar även ventilationsanläggningar, OVK, service, tillverkning av plåtdetaljer, höghöjdsarbeten och drönarinspektioner.